HOME KLASSEMENT MIJN PLOEG RENNERS TEAMS ETAPPES SPELUITLEG

Speluitleg

Uitleg | Veelgestelde vragen | Prijzen

Het Sportief Zwolle Tourspel 2020 gaat om het coachen van jouw eigen ploeg! Na inschrijving is het mogelijk een eigen ploeg samen te stellen uit renners die deze zomer actief zijn in editie 107 van de Tour de France. Deelname is gratis! Maak een ploeg van twaalf renners uit de volledige lijst. Hoe beter zij presteren in de Tour, hoe meer punten jij scoort!

Kortom: Stel jouw eigen ultieme ploeg samen, vergaar zo veel mogelijk punten als mogelijk en win fantastische prijzen. Maar het gaat echter niet alleen om het winnen van prijzen, het is ook gewoon een fantastisch spel om te spelen tegen vrienden, familie en collega's; nodig elkaar uit en kijk wie zich uiteindelijk de beste ploegleider mag noemen!

Algemene regels
Lees onderstaande regels zorgvuldig door, zodat je precies weet hoe het spel gespeeld moet worden. Een geldig team voldoet aan de volgende eisen:

Als jouw ploeg niet voldoet aan bovenstaande eisen, zal dit worden aangegeven met rode waarschuwingen op jouw ploegpagina. Besteed hier aandacht aan! We adviseren je om de regels eerst goed door te lezen zodat je precies weet hoe het spel werkt. Veel succes!

Jouw ploeg
Op de pagina 'Mijn ploeg' binnen het Tourspel van Sportief Zwolle zie je jouw (voorlopige) ploegsamenstelling. Deze ploeg kun je blijven aanpassen, tot de inschrijvingstermijn is verlopen. Met behulp van een 'magische link' die je per e-mail ontvangt na inschrijving, kun je eenvoudig inloggen en een renner uit jouw ploeg verwijderen, of een nieuwe renner selecteren.

Jouw ploeg zal op de dag dat de Tour begint echter pas definitief worden, zolang deze voldoet aan de voorwaarden, zoals opgesteld onder 'algemene regels'. Voldoet jouw ploeg nog niet aan die regels, dan zul je jouw naam ook niet terugvinden in de ranglijst van het spel!

Pas jouw ploeg aan
Een geldige ploeg begint met het selecteren van een ploegnaam. In de rennerslijst vind je een overzicht van alle renners die eventueel kunnen deelnemen aan de Tour de France. Deze lijst kan gedurende de inschrijvingsperiode nog veranderen, aangezien de ploegleiders hun definitieve ploegen voor de Tour nog kenbaar moeten maken. Het kan dus zo zijn dat een door jou geselecteerde renner misschien alsnog niet actief is in Frankrijk. Houd dit zelf dus goed in de gaten!

Een renner kun je opnemen in je eigen ploeg door binnen de pagina 'Mijn ploeg' zijn naam te selecteren uit de volledige lijst. Staat een renner er niet tussen, dan kun je deze niet selecteren. Dat kan komen doordat jouw budget niet meer toereikend is en de renner dus te duur is, of als je al twaalf renners in je ploeg hebt geselecteerd. Ook kan het zijn dat de betreffende renner niet deelneemt aan de Tour de France.

Heb je een renner geselecteerd, maar wil je deze liever toch niet in jouw ploeg hebben? Klik dan op de rode button achter de naam van de renner. De waarde van de renner wordt uiteraard weer aan het resterend budget toegevoegd.

Puntentelling
Een renner kan punten krijgen volgens onderstaande tabel. De punten worden na iedere etappe toegekend, ook die van de truidragers. Er zullen géén punten worden toegekend na afloop van de Tour de France op basis van de eindklassementen.

Truidragers
jersey Gele trui 10
jersey Groene trui 8
jersey Bolletjestrui 6
jersey Witte trui 4
jersey Rode rugnummers 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Truidragers
jersey Gele trui 10
jersey Groene trui 8
jersey Bolletjestrui 6
jersey Witte trui 4
jersey Rode rugnummers 2
Rituitslag
Ritwinnaar 35
Tweede 32
Derde 29
Vierde 27
Vijfde 25
Zesde 23
Zevende 21
Achtste 19
Negende 17
Tiende 15
Elfde 10
Twaalfde 9
Dertiende 8
Veertiende 7
Vijftiende 6
Zestiende 5
Zeventiende 4
Achttiende 3
Negentiende 2
Twintigste 1

Sportief Zwolle gebruikt de statistieken van een officiële dataleverancier (ASO) om de scores toe te kennen aan de renners. In het geval van twijfel of discussie zal Sportief Zwolle het recht hebben om de uiteindelijke beslissing te nemen. Deze beslissingen zijn bindend en daartegen kan niet worden geprotesteerd.

Ranglijst
De ranglijst wordt gebaseerd op het totaal puntenaantal van de deelnemers. Indien dat een gelijke stand oplevert, wordt er gekeken naar het resterende budget. De deelnemer met het hoogst openstaande budget is dan in het voordeel. Is de ranglijst ook op basis van dat gegeven gelijk, dan wordt er gekeken naar tijdstip van inschrijving. Hoe eerder je meedoet, hoe hoger dus jouw winstkansen!

De ranglijst wordt na elke rit van de Tour de France bijgewerkt. Sportief Zwolle streeft er naar om iedere ochtend voor 11.00 uur de punten van de voorgaande etappe te hebben verwerkt.

Vragen?
Heb je na het doorlezen van de spelregels nog vragen? Ga dan naar onze Help-pagina waar de meest gestelde vragen worden beantwoord. Kom je er na bestudering van die pagina nog niet uit, schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Sportief Zwolle.

Volg Sportief Zwolle op social media

Volgen Volgen